Definitief ontwerp voor multifunctioneel gemeentehuis Waalre

Geplaatst op dinsdag 10 mei 2016

Op 10 mei heeft het college van B&W het definitieve ontwerp voor het nieuwe multifunctionele gemeentehuis vastgesteld. Hierin zijn bouwkundige details, interieur en landschap opgenomen. De ontwerpfase is hiermee afgerond en de daadwerkelijke realisatie komt in zicht. De bouw start in september 2016, na het doorlopen van de benodigde procedures voor vergunningen en een Europese aanbestedingsprocedure. In het eerste kwartaal van 2018 wordt het multifunctionele gemeentehuis in gebruik genomen.

Multifunctioneel

De gemeente, Waalrese verenigingen en andere maatschappelijke gebruikers gaan het multifunctioneel gemeentehuis gezamenlijk gebruiken. De ruimtes in het ontwerp zijn flexibel te gebruiken. Dit past bij de ambitie om samenwerking tussen inwoners en overheid te stimuleren. Architecte Tanja Lamers van De Twee Snoeken ontwierp het gebouw, waarin het oude raadhuis behouden blijft en gecombineerd wordt met een rechthoekige, eigentijdse aanbouw. Buro Bas Interieurarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de inrichting.

100% zelfvoorzienend

Het gebouw wordt het eerste openbare ‘nul-op-de-meter’ kantoorgebouw in Nederland. Dit betekent dat het 100% zelfvoorzienend is; het wekt de energie voor eigen gebruik zelf op. De Gemeente Waalre zet grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw staat voor een andere omgang met het milieu en is daardoor een inspirerend voorbeeld voor huidige en toekomstige generaties.

Meer nieuws