Vlassak Aannemingsmaatschappij uit Budel bouwt multifunctioneel gemeentehuis

Geplaatst op donderdag 3 november 2016

Uit diverse inschrijvers voor de aanbestedingsprocedure van de bouw van het multifunctioneel gemeentehuis van Waalre, is Vlassak Aannemingsmaatschappij uit Budel verkozen. Dit bedrijf heeft op basis van beoordelingsfactoren de meeste punten behaald. De gemeente Waalre is zeer verheugd dat de bouw van het multifunctioneel gemeentehuis nu van start kan gaan. Dit zal op korte termijn gebeuren. Vlassak begint volgende week met de inrichting van het bouwterrein.

De aannemer start op 7 november met het inrichten van het bouwterrein. De bouwperiode duurt circa 12 maanden. Het nieuwe gemeentehuis zal conform de planning eerste kwartaal 2018 in gebruik worden genomen.

Bouwvergunningen zijn rond

Nadat het ontwerp voor het gebouw was vastgesteld zijn de diverse vergunningprocedures gestart. De sloopvergunning voor het raadhuis is inmiddels definitief. Deze vergunning was nodig om de restanten die niet worden behouden te kunnen verwijderen (b.v. de binnenmuren). De omgevingsvergunning die nodig is voor de bouw is ook definitief. Op basis van deze vergunningen kan worden gestart met de bouw van het multifunctioneel gemeentehuis.

Multifunctioneel

De gemeente bouwt een nieuw multifunctioneel gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan in Waalre op de locatie van voormalige gemeentehuis. Het monumentale oude raadhuis maakt onderdeel uit van het ontwerp en wordt aan de buitenzijde geheel gerenoveerd. Het nieuwe huis voor Waalre wordt een thuis voor verenigingen, inwoners, het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie. Zij gaan het multifunctionele gebouw gezamenlijk gebruiken. In het eerste kwartaal van 2018 wordt het multifunctionele gemeentehuis in gebruik genomen.
 

Meer nieuws